KOLLÁTH – REGGELI
A korábban divatos nézetekkel ellentétben ma már tudjuk, hogy mennyire fontos teljes értékű reggelivel kezdeni a napot.
A legegészségesebb reggeliként számon tartott Kolláth-reggeli, nevét kifejlesztőjéről, a XX. század egyik legjelentősebb táplálkozástudósáról, Kollath Werner, német orvosprofesszorról kapta.
A KOLLÁTH REGGELI RECEPTJE
Gabonapelyhek
Aszalt gyümölcsök
Olajos magok
Idénygyümölcsök
egy facsarásnyi friss citromlé
és 1 kanál méz, ha az édesebb ízeket kedveled!
A Kolláth-reggeli elkészítése mindig előző este kezdődik a gabonapelyhek, az aszalványok és a magok beáztatásával. Az éjszakai erjedés közben vegyi átalakulás megy végbe a beáztatott anyagban, ennek tulajdonítható a Kollath-reggeli tápértéke.
MILYEN HATÁSSAL VAN A SZERVEZETÜNKRE?
Nincs gyomortúlterhelés.
Normális testsúlyt biztosít. A reggeli hatására az inzulin lassan és egyenletesen szívódik fel, legalább 4 órán át jóllakottnak érezhetjük magunkat.
Méregtelenítő hatásának köszönhetően sokkal energikusabbak leszünk. Javul a közérzetünk, növekszik a fizikai és szellemi teljesítőképességünk.
Növekszik a koncentrációképesség, mivel az emésztőszervek nincsenek túlterhelve (az emésztés összes energiánk kb. 70 %-át veszi igénybe).
A vér összetétele javul. A jobb vérkeringés jótékony hatással van a bőrproblémákra.
Elősegíti a haj és a köröm regenerálódását.
Erősíti a csontokat és a fogakat.
Minden reggel frissen készített Kolláth – reggelivel várunk!