KOLLÁTH – REGGELI

A korábban divatos nézetekkel ellentétben ma már tudjuk, hogy mennyire fontos teljes értékű reggelivel kezdeni a napot.

A legegészségesebb reggeliként számon tartott Kolláth-reggeli, nevét kifejlesztőjéről, a XX. század egyik legjelentősebb táplálkozástudósáról, Kollath Werner, német orvosprofesszorról kapta.

A KOLLÁTH REGGELI RECEPTJE

Gabonapelyhek

Aszalt gyümölcsök

Olajos magok

Idénygyümölcsök

egy facsarásnyi friss citromlé

és 1 kanál méz, ha az édesebb ízeket kedveled!

A Kolláth-reggeli elkészítése mindig előző este kezdődik a gabonapelyhek, az aszalványok és a magok beáztatásával. Az éjszakai erjedés közben vegyi átalakulás megy végbe a beáztatott anyagban, ennek tulajdonítható a Kollath-reggeli tápértéke.

MILYEN HATÁSSAL VAN A SZERVEZETÜNKRE?

Nincs gyomortúlterhelés.

Normális testsúlyt biztosít. A reggeli hatására az inzulin lassan és egyenletesen szívódik fel, legalább 4 órán át jóllakottnak érezhetjük magunkat.

Méregtelenítő hatásának köszönhetően sokkal energikusabbak leszünk. Javul a közérzetünk, növekszik a fizikai és szellemi teljesítőképességünk.

Növekszik a koncentrációképesség, mivel az emésztőszervek nincsenek túlterhelve (az emésztés összes energiánk kb. 70 %-át veszi igénybe).

A vér összetétele javul. A jobb vérkeringés jótékony hatással van a bőrproblémákra.

Elősegíti a haj és a köröm regenerálódását.

Erősíti a csontokat és a fogakat.

Minden reggel frissen készített Kolláth – reggelivel várunk!