A csodálatos búzafű

 

Minden nap készítünk friss búzafűitalt, amit kérhetsz kedvenc zöldség-, gyümölcsitaloddal vagy még energetizálóbbá teheted vele zöld smoothie-dat!

A füvek levében levő hatóanyagot – a növekedés és a termékenység elősegítőjét – a 30-as években Dr. Schnaubel és Dr. Koehler fedezte fel Amerikában, de a búzafüvet Ann Wigmore és Victor Kulvinskas tette híressé. A fiatal füvek kipréselésével zöld levet nyertek, mely vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, fehérjék és klorofill gazdag forrása.

Ahhoz, hogy a táplálékból a legtöbb ásványi anyagot és vitamint fel tudjuk venni, ajánlatos friss élelmiszert, vagy lehetőleg természetes ételt fogyasztani. Sajnos, a mai zöldségek és gyümölcsök tápanyagban szegények, és legtöbbjükből nem tudunk eleget enni. Ezért egyre fontosabb, hogy az értékes és szükséges tápanyagokat más módon pótoljuk. A búzafű erre nyújt kiváló lehetőséget.

A friss gabonafű többek között a következő enzimeket tartalmazza:

proteázok – elősegítik a fehérjék emésztését

citokróm-oxidáz – antioxidáns, a sejtlégzés elengedhetetlen eleme

amiláz – elősegíti a keményítő emésztését

lipáz – zsírbontó enzim

fikocianin – segíti a vérképzést

transzhidrogenáz – segít a szívizomzatnak

SDO (szuper-oxid-dimutáz) – valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést, szabadgyökfogó

A búzafűben valamennyi – a szervezet számára fontos – fehérje nagy mennyiségben megtalálható. A búzafűben kb. 25% fehérje fordul elő. Ez lényegesen több, mint a tojásban vagy a húsban levő 16%. Gondoljunk arra, hogy a szarvasmarha honnan szerzi táplálékát! A fűből! A gabonafűnek van a legmagasabb fehérjetartalma az összes rendelkezésre álló fű közül.

 

Mikor érdemes búzafüvet használni?

 

Elsősorban megelőzésként ajánlható – főleg ősztől tavaszig. Aki rendszeresen iszik búzafűlevet (már napi 1-2 kanálnyi is csodákra képes!), ritkábban betegszik meg, hamarabb felépül, és jobb lesz a teljesítménye.

Mivel a búzafű hatóanyagai kiváló sejtregenerálók, lassítja az öregedést, és véd az idő előtti kimerülés ellen is.

Tavaszi fáradtság esetén is érdemes gondolni rá.

Hatékony kiegészítője minden tisztító-, salaktalanítókúrának, így léböjt idején is javasolt a fogyasztása.

Krónikus gyulladások, fertőzések esetén okvetlen próbálja ki, hisz az immunrendszer támogatásával és a salaktalanítás serkentésével felgyorsítja a gyógyulást!

Fekélyes panaszok, emésztési zavarok szintén igen jól kezelhetők rendszeres búzafűlé kúrával.

Daganatos betegségek esetén – különösen legyengült állapotban – jól roborál, serkenti a szervezet daganatsejtekkel szembeni küzdelmét.

 

Mit tud a búzafű?

 

Kiváló ásványianyag-, vitamin-, aminosav- és klorofillforrás

Segíti a méregtelenítést

Regenerálja a sejteket

Véd a káros sejtelfajulás ellen (pl. daganat)

Javítja a szöveti oxigénellátást

Támogatja az immunaktivitást

Serkenti a vérképzést

Javítja a sejtanyagcserét

Frissít, vitalizál

Gyorsítja a gyógyulási folyamatokat

Forrás: www.celsus.hu